24 Ekim 2009 Cumartesi

Mürdüm Erikli Kurabiye


İşte size nefis bir lezzet daha. Çok hafif, görünümü ve tadı çok güzel bir kurabiye oluyor. Hazır şimdi mürdüm eriğinin zamanıyken haftasonu için çayın yanına denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.

Malzemeler:

125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 pk. kabartma tozu
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olucak)

İçi için: Mürdüm eriği, ceviz, tarçın

Yapılışı:

Hamurumuz yoğuralım. Hamurumuz dinlenirken iç malzemelerinin hazırlığını yapalım.
Erikleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkaralım. Cevizlerimizide küçük parçalara bölüp
tarçınla karştıralım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp, elimizle açalım, içine yarım eriği, eriğin üzerine cevizden koyup hamurumuzu alttan üste doğru kapatalım ve yuvarlayalım, kapattığımız yer
altta kalacak şekilde fırın tepsimize yerleştirelim ve 200 derecede çok kızartmadan pişirelim.

Fırından çıktıktan sonra bir 5 dk. kadar bekleyip kurabiyelerimizi sıcakken pudra şekerine bulayalım. Ve sonra üzerinede bolca pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.










Hiç yorum yok: